25 januari 2022

3 meest gemaakte fouten door webwinkeliers

2 min read
Webshop

Ben jij onlangs een webwinkel gestart of wil je er één beginnen? Zorg er dan voor dat je weet wat er online speelt! Schakel bijvoorbeeld een online marketing bureau in om je hierop voor te bereiden. Er worden ook in deze tijd nog steeds veel fouten gemaakt bij het starten van een webwinkel. Onderstaand 3 fouten die je sowieso moet proberen te vermijden!

Het begint bij jezelf

Een webwinkel kost meer tijd dan je in eerste instantie zou denken. Voornamelijk in het begin kom je er ongetwijfeld achter dat het tijd en energie zal vergen om te werken aan jouw webwinkel en jouw producten online te plaatsen. Motivatie en overtuiging zijn dus belangrijke ingrediënten voor succes. Een grote fout die regelmatig gemaakt wordt is de gedachte: ‘ik zie wel wat het me opbrengt’. Met zo’n instelling wordt het een lastig verhaal om jouw webshop succesvol te krijgen.

De markt

Je hebt een product dat je op de markt wilt brengen middels een webwinkel. Maar ken jij de markt eigenlijk wel waarin je wilt gaan opereren? Ook hier wordt door eigenaren van webwinkels vaak een fout begaan. Ze hebben weinig kennis van de markt die zij willen betreden of weten niet goed wat er speelt binnen de branche. Kijk bijvoorbeeld naar het concurrentiebeding, de demografie van de potentiële klant en de conjunctuur binnen de economie. Zorg ervoor dat je opvalt binnen de markt door hoog in Google te staan en jouw webshop te laten onderscheiden van de concurrentie.

Zichtbaar en vindbaar

Internet is continu in beweging. Er komen er dan ook steeds meer webwinkels bij. Je moet er dus op de juiste manier voor zorgen dat bezoekers jou zien en vinden. Het gebeurt regelmatig dat er na het opzetten van een website weinig tot niets meer wordt gedaan om de webshop te onderhouden. Een grote fout, die jij niet moet begaan! Werk aan jouw online vindbaarheid om bovenaan in Google te komen, wees bezig met social media en zorg dat je directe omgeving weet wat je verkoopt. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *