4 december 2021

4 verschillende soorten gaming muizen

2 min read
gaming muis

Een game setup kent vele onderdelen, Een basis setup heeft onderdelen zoals bijvoorbeeld een koptelefoon, een microfoon, een monitor en een muis. Veel van deze onderdelen zijn in allerlei soorten en maten verkrijgbaar, in dit artikel lees je meer over 4 verschillende soorten muizen waardoor je jouw game setup kan laten uitblinken vergeleken met de rest.

Standaard game muis 

De meeste logische en voor de hand liggende keuze voor een gaming muis is waarschijnlijk een standaard exemplaar. Deze muis beschikt vrijwel altijd over de basisonderdelen die iedere muis heeft, dit is het tandwieltje op de bovenkant, logischerwijs de linker- en rechterknop én vaak beschikken ze over twee side buttons waar je verschillende functies aan kunt koppelen. Deze muis heb je in erg veel verschillende toepassingen, zo kan jouw muis door middel van RGB een moderne uitstraling aan je setup geven.

Muis met LED display

Houd je van muizen met kleine simpele opties die je niet vaak tegenkomt? Hier zijn verschillende opties voor, zo kun je kiezen voor standaard draadloze muis, een gaming muis met meer side buttons óf een muis met een LED display op de zijkant. Op dit display kun je je in-game statistieken zien zoals je nauwkeurigheid of kill-teller, maar je kunt er ook voor kiezen om de muis te personaliseren door je gamertag of een gif in te stellen. Deze muizen zijn erg uniek en kom je niet vaak tegen, hierdoor is het een uitstekende toevoeging aan jouw game setup!

gaming muis

Muis met trackball

Een ander voorbeeld van zo’n muis met een leuke toevoeging die je niet vaak tegenkomt is de muis met een trackball. Deze trackball maakt het nóg makkelijker om te gamen doordat je de cursor kan bedienen met het balletje. Doordat je enkel het balletje hoeft de bewegen worden arm, schouder en pols klachten aanzienlijk verminderd. De prijs van deze muizen zijn ook nog eens te vergelijken met de andere soorten die hier besproken zijn. Veel van deze muizen worden standaard draadloos geleverd, hierdoor krijgt jouw game setup een moderne en unieke uitstraling.

Linkshandige

Bijna alle muizen worden tegenwoordig gemaakt voor rechtshandige, dit kan erg vervelend zijn voor gamers die een gaming muis nodig hebben die voor linkshandig comfortabel gebruikt kan worden. Gelukkig kun je vrijwel alle bovenstaande soorten muizen ook vinden in een variant die is bedoeld voor linkshandige, daar komt ook nog bij dat de kosten van deze muizen niet veranderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *