4 december 2021

Alles wat je moet weten over batterijen aa, c en meer

2 min read

Wat zijn batterijen aa en waarvoor gebruik je die?

Batterijen aa zijn de meest herkenbare batterijen. Dit zijn de hele standaard batterijen die rond zijn en langwerpig. De aa batterijen heten aa vanwege de maat die ze aangeven. Je kunt batterijen aa in de meeste winkels en bij de supermarkt wel kopen, maar de kwaliteit verslechterd wel naarmate het niet meer om merkbatterijen gaan. Vroeger hadden veel mensen een hele voorraad batterijen aa liggen, maar dat is tegenwoordig vaak niet meer zo omdat ze niet heel veel meer gebruikt worden. Ze worden het vaakst nog gebruikt in een afstandsbediening of spelcomputer controller. Ook zie je ze nog wel eens in verzorgingsapparatuur, zoals een epilady of een massage apparaat.

Wat zijn batterijen c en waarvoor gebruik je die?

Een batterij c zijn een slagje groter dan batterijen aa. Ze zijn ook rond, maar een stuk dikker. Ze zijn dikker omdat ze krachtiger zijn dan de aa batterijen. Daarom worden ze ook vaker toegepast in apparaten die wat meer stroom nodig hebben dan de aa batterij apparaten. Het meest herkenbare voorbeeld van zo’n apparaat is een zaklamp. Hier gaan altijd twee of drie c batterijen in, en dan krijg je er een sterk licht voor terug. Ook zie je ze wel eens in een brandalarm, hoewel daar ook wel vierkante batterijen in zitten.

Waar haal je voordelig online batterijen?

Je kunt batterijen in een winkel kopen, maar je kunt er ook voor kiezen om ze online aan te schaffen. Online kun je heel goed terecht bij de batterijenstunter. Deze webshop stunt namelijk met de prijzen van de batterijen. Batterijenstunter verkoopt alle goede merken, zoals Duracell, Ansmann, Energizer, Varta, Philips, GP, Panasonic, en Saft. Maar in plaats daarvoor de hoofdprijs te vragen bieden ze goede batterijen tegen een zacht prijsje. Als je dus op zoek bent naar een adresje waar je voordelig online batterijen kunt kopen, dan is batterijenstunter een goede om eens te checken.

Wat zijn de voordelen van online shoppen naar batterijen?

Het is namelijk heel fijn om online te shoppen voor batterijen. Naast aa batterijen kun je de meeste andere types niet meer gemakkelijk in de supermarkt of drogist kopen. Dit komt omdat er gewoon minder vraag is naar batterijen dan 10 jaar geleden. Daardoor loop je een grote kans om jouw batterij mis te lopen bij een van dit soort winkels. Online loop je dat risico niet, omdat je het aanbod zo ziet op de website. Daarnaast is het tegenwoordig vaak al binnen een dag in huis. Tot slot kun je de goedkoopste prijzen online vinden, wat altijd een lekker voordeel is!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *