25 januari 2022

Allesbehalve een kantoorbaan

2 min read

Houd jij niet van stil zitten? Dan is een kantoorbaan natuurlijk helemaal niks voor jou. Van negen uur ‘s ochtends tot vijf uur ’s middags zou je dan achter je bureau zitten met enkel wat papierwerk en een laptop voor je neus. Voor iemand die graag in bezig is, wordt zo’n kantoorbaan al snel eentonig. Wat voor alternatieven zijn er dan precies? Ben jij op zoek naar een actieve baan, lees dan hieronder verder en ontdek welke baan perfect past bij jouw wensen. 

Floormanager bij een televisiestudio

Als je geen zin hebt om in een kantoor te werken, dan past een baan als floormanager bij een televisiestudio helemaal bij jou. Een floormanager zorgt er namelijk voor dat alles op de werkvloer goed verloopt. In het geval je floormanager bij een televisiestudio bent, ben jij er verantwoordelijk voor dat de gasten goed ontvangen worden en de opnames vlekkeloos verlopen. Een ding is zeker, je rent de hele werkdag van hop naar her. Niet eentonig en ontzettend actief. 

Een bouwkundig beroep

Ben jij thuis de klusjesman? Denk er dan eens over na om dit ook voor anderen te gaan doen. Wanneer je een aantal bouw vacatures bekijkt, zul je al snel zien dat er veel verschillende bouwkundige beroepen zijn. Dat betekent een ruime keuze voor jou. Denk bijvoorbeeld aan timmerman, schilder of stukadoor. Op zoek naar een uitzendbureau bouw? Op het internet zijn er genoeg te vinden. 

Meubelmaker

Ben jij een handig persoon, maar wil je niet de bouw in? Er zijn ook andere manieren waarop je jouw handige vaardigheden in kan zetten. Word meubelmaker! Je kunt dit in opdracht doen, maar ook is het mogelijk om de meubels zelf te ontwerpen. Houd je dus van creatief bezig zijn, dan is een meubelmaker geen verkeerde keuze. Of je nou in opdracht werkt of op basis van eigen ontwerpen, stil zitten doe je in elk geval niet. 

Word ondernemer

Heb jij een passie? Zet deze passie dan om in een bedrijfsidee en word ondernemer. Natuurlijk vereist ondernemerschap dat je zo nu en dan achter een bureau moet zitten, maar het fijne is dat je je tijd zelf kunt inrichten. Heb jij een praktisch bedrijfsidee? Dan zijn je voornaamste taken om in de praktijk te testen hoe het product of de dienst aanslaat. Daarna ga je er vaak op uit om met investeerders of andere stakeholders te spreken. Eentonig wordt het dus nooit. Wil je echt niet achter een bureau werken? Dan heb je als ondernemer de vrijheid om iemand aan te nemen die secretariële of administratieve taken voor je regelt in een kantoor. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *