4 december 2021

Beleggen in zilver is een goed idee!

2 min read

Sinds we vorig jaar massaal moesten thuisblijven en ons vakantiegeld niet aan vakanties konden uitgeven zijn e twee dingen gebeurd. Mensen zijn en masse hun huis gaan opknappen. Ze hebben grote verbouwingen uit laten voeren, nieuwe meubels besteld en zo hun levenskwaliteit verbeterd. Andere mensen hebben ervoor gekozen om hun geld voor zich te laten werken. Het sparen op een spaarrekening kost momenteel bijna meer dan dat het oplevert en dus is beleggen ineens erg in trek. Beleggen in zilver is een van de goede opties.

Waarom is beleggen in zilver een goed idee?

Beleggen in zilver kan voor een lagere instapprijs dan beleggen in goud of andere edelmetalen. Zo kun je, ook als je niet heel veel geld "over" hebt, flink aandelen kopen en daar winst op maken. Natuurlijk is het altijd risicovol om te beleggen, maar de prijs van zilver is de laatste tijd gestegen en hoog gebleven. Dit is, zoals je weet, geen garantie voor de toekomst, maar het zegt wel iets. Beleggen in zilver is een goede optie als je wilt beginnen met beleggen, maar er niet al te veel geld aan wilt/kunt verliezen.

Hoezo is zilver zo in trek?

Het is een tijd wat minder geweest met de markt voor zilver. Dit kwam doordat er minder vraag naar was. Er werd minder zilver uit de zilvermijnen gehaald. Toen de vraag weer aantrok werd de prijs dus automatisch hoger. Dat komt doordat alles waar schaarste aan is duurder wordt. Zilver wordt gebruikt in verschillende soorten (consumenten)elektronica, maar ook in zonnepanelen en elektrische auto's. En van die laatste twee weten we dat de vraag alleen nog maar stijgt. Dit zorgt er dus ook voor dat de zilverprijs sinds een (diep) dal in 2012 alleen maar gestegen is. Maar ook als de prijs zou stagneren, kan beleggen in zilver nog steeds een goed idee zijn. Als de prijs maar niet daalt…

Is beleggen altijd verstandig?

Beleggen is pas verstandig als je geld op je rekening hebt dat je eigenlijk niet (direct) nodig hebt. Moet je je hypotheek nog betalen of het schoolgeld van je kinderen? Dan kun je maar beter eerst die rekeningen betalen. Beleggen, ook als het compleet veilig lijkt, heeft altijd een risico in zich. Je kunt, als de markt vreemde bewegingen maakt, zomaar je inleg verliezen. Dat is wel iets om goed rekening mee te houden. Beleggen om je spaarpot snel te kunnen spekken is dan ook niet verstandig. Toch kan beleggen erg interessant zijn en je veel geld opleveren. Denk dan bijvoorbeeld aan extra geld voor je pensioen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *