4 december 2021

Concert op afstand

2 min read

Langzaam maar zeker gaan we weer een beetje terug naar de normale manier van leven, de manier van leven van voor de pandemie. Heel fijn natuurlijk maar voor we weer staan te springen op alle festivals zijn we wel weer een paar maanden verder. Gelukkig zijn er in de afgelopen maanden tal van manieren verzonnen om concerten en dergelijken toch door te kunnen laten gaan, op afstand. In deze blog vertel ik hoe. Lees je mee?

Komt dat zien, komt dat zien!

Als je van plan bent om een online concert te geven, dan moet je dat tijdig aankondigen. Een goed medium is sociale media. Men komt nu niet zoveel buiten dus reclame borden zijn misschien niet zo’n goed idee. promoot jouw online evenement ruim van tevoren en zorg dat men enthousiast wordt. verstrek ook alle benodigde informatie voor de eventuele feestgangers zodat iedereen op de hoogte is van hoe het evenement zal verlopen.

Alles zoals het hoort

Dan ga je eigenlijk gewoon te werk zoals je anders ook zou doen bij het opzetten van een concert. Je moet een plek regelen en een goede geluidsinstallatie. De ticketverkoop is online en met een slim systeem kan je er dus voor zorgen dat alleen mensen die online een kaartje hebben gekocht, toegang kijgen tot het online evenement. Zo is het bijna een echt concert en wordt jij en de rest van jouw crew, en dus de entertainment industrie, gesteund. Door middel van live streaming is iedereen er toch bij. En door alles zo normaal mogelijk te houden, met een goede installatie en een concertlocatie maakt het de ervaring nog meer compleet. 

Even proefdraaien

Je moet natuurlijk altijd een soundcheck doen voor je gaat spelen maar met een online evenement is dat nog belangrijker. Het geluid moet immers door de computer net zo goed klinken als dat het in de zaal doet. daarvoor moet je het geluid dus opnemen en waar nodig de muziekinstallatie en instellingen aanpassen. Ook heb je professionele streamingapparaten nodig. Deze kan je gelukkig, net zoals een grote muziekinstallatie, huren. bijvoorbeeld bij www.lichtgeluidhuren.nl.

Waar is dat feestje?

En dan is het tijd om een feestje te bouwen. Geef de tijd aan inloop en zorg dat er dan al entertainment is. bedenk je dat de ervaring van een online evenement anders is dan een live evenement. Je zult bijvoorbeeld mensen meer moeten aansporen om de energie hoog te houden. De focus van het publiek zal meer op de muziek liggen dan op het sociale aspect van een concert bijwonen, etc. 

Zoals ze zeggen: oefening baart kunst. En eerlijk, we hebben allemaal wel zin in een feestje. Hoe dat dan ook geregeld wordt. Jij bent klaar voor je livestream op locatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *