25 januari 2022

De 3 voordelen van een conversiegerichte website

2 min read

Wanneer je een website beheert, hebt, of gaat bouwen, gaat dat uiteraard gepaard met een of meerdere doelen, die daarmee gerealiseerd dienen te worden. Je wilt dat de websitebezoeker bepaalde waardevolle acties voltooid op je site of webshop. Iets kopen in de webshop, een whitepaper of een offerte aanvragen, zich inschrijven voor je nieuwsbrief, of contact opnemen via het contactformulier of per telefoon. Met andere woorden, het realiseren van een conversie.

Bezoekers blijven langer op de website

Goede en conversiegerichte content op je website, maakt je website sterker. Hoewel het schrijven van relevante en unieke content een tijdrovende klus kan zijn, resulteert het wel in langere sessies op je pagina, wat ook weer voor de ranking ten goede komt. En de tijd die je investeert, zie je direct terug in de toenemende conversies. 

Lagere bounce rate

Wanneer je een goede conversiegerichte website hebt ontwikkeld, zal je ervaren dat het percentage van de afgehaakte bezoekers aanzienlijk zal dalen. Met een goed geoptimaliseerde en conversiegerichte website loods je de bezoekers veel soepeler door hun klanttraject heen, doordat de route aansluit op hun wensen. Met de juiste landingspaginas en attention grabbers of Call To Actions, zorg je ervoor dat klanten snel daar zijn waar ze willen zijn, ze meteen kunnen handelen – aankopen doen, een offerte aanvragen, inschrijven voor jouw nieuwsbrief, noem maar op – en stappen ze niet vroegtijdig van je website af.

Meer conversies 

Het grootste voordeel van een conversiegerichte website, is natuurlijk het toenemende aantal conversies. En er is weinig waardevoller dan een goed werkende websites die veel conversies oplevert! Meer online verkopen, meer offertes om de deur uit te sturen, meer nieuwsbrieven en meer telefoontjes? Met een conversiegerichte website kan je dat allemaal realiseren.

Wil je zelf een conversiegerichte website laten maken op WordPress? Neem dan een kijkje op een van de websites van DoubleWeb, en kijk hoe jij de conversies voor je websites kan vergroten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *