24 januari 2022

Een Magento B2B webshop

2 min read

Tegenwoordig volgen technologische ontwikkelingen elkaar steeds sneller op. Het is dan ook niet vreemd dat de handel zich in toenemende mate verplaatst naar een online omgeving. Het aantal e-commerce bedrijven in Nederland groeit jaarlijks. Bent u van plan een eigen zakelijk e-commerce platform te starten of heeft u al een eigen B2B webshop? In beide gevallen kan Magento 2 een toegevoegde waarde leveren aan uw (toekomstige) onderneming. Dit artikel zal ingaan op de wat Magento 2 precies voor u kan betekenen. 

Magento Community en Magento Commerce

In de B2B markt vindt er een verschuiving plaats van fysieke handel naar online handel. Dit heeft uiteraard invloed op de relaties tussen een bedrijf en haar leveranciers. Zakelijke inkopers geven in toenemende mate de voorkeur aan online inkopen. Om deze reden zal een B2B webshop moeten voldoen aan hoge eisen. Dit betekent dat een platform een breed scala aan functionaliteiten moet bieden. Magento B2B is er speciaal voor alle e-commerce platform eigenaren die op zoek zijn naar het verbeteren van hun B2B webshop. Magento 2 biedt Magento Community en Magento Commerce. De eerstgenoemde bevat essentiële basisfuncties om een B2B webshop te ontwikkelen en te lanceren. Heeft u al een B2B platform opgebouwd? In dat geval is Magento Commerce een betere match voor uw onderneming. Magento Commerce biedt namelijk functionaliteiten gericht op grotere B2B webshops. 

Voordelen van Magento B2B webshop

Een Magento webshop heeft vele voordelen. Zo kunt u met Magento B2B de klant in staat stellen om hun eigen account te beheren. Op deze manier kunnen klanten specifieke rollen en bevoegdheden aanmaken en beheren per inkoper. Dit zorgt ervoor dat klanten meer opties hebben met betrekking tot het zelf regelen van inkopen. Daarnaast biedt Magento Commerce B2B webshops de mogelijkheid om eenvoudig en snel digitaal inkopen te doen. Dit hoeft dan niet meer telefonische geregeld te worden. Dit betekent dus meer efficiëntie. Ook geeft Magento klanten de optie om zelf betaalmethodes te selecteren. Zo kan er vooraf betaald worden, per factuur, met een creditcard en noem zo maar op. Dit biedt klanten meer ruimte met betrekking tot het betalen van rekeningen. Tenslotte kunt u uw e-commerce webshop aan de hand van Magento 2 personaliseren. Uiteraard gebruikt u uw onderneming voor zakelijke doeleinden. Dit hoeft echter niet te betekenen dat u geen persoonlijk karakter mag uitstralen naar de buitenwereld toe. Met het maatwerk van Magento 2 bevordert u de klantervaring, wat mogelijk leidt tot betere prestaties van uw onderneming.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *