4 december 2021

Een nieuwe laptop kopen

2 min read

Wanneer je er over nadenkt, heb je eigenlijk voor alles wel een laptop nodig. Voor je studie, je werk, in je vrije tijd om series en films op te kijken, om te online winkelen en ik ook nu tijdens het typen van deze blog. We doen het allemaal op een laptop, of soms op een mobiele telefoon. Maar het meeste van de tijd, tijdens die activiteiten. Zitten we achter een laptop. En dan wil je natuurlijk wel een laptop die goed werkt. Anders is het natuurlijk ook zonde wanneer je er eigenlijk niets aan hebt. 

 

Een nieuwe laptop, of toch een refurbished laptop kopen?

We weten het allemaal. Een goedkope refurbished laptop kopen, is een goede oplossing. Vooral wanneer je niet bepaalt het geld hebt om een hele nieuwe laptop te kopen. Dan is een refurbished laptop kopen altijd een goede overweging om over na te denken. Want het is zo dat je dan waarschijnlijk wel de laptop kan kopen die je wilt, en dan voor minder geld. Altijd iets om over na te denken.

Maar het is uiteindelijk altijd je eigen besluit natuurlijk. Want wil jij een gehele nieuwe laptop kopen, dan is dat natuurlijk ook helemaal goed om te doen. Vooral wanneer je er voor gespaard hebt. Dan mag je best jezelf een mooie nieuwe laptop cadeau doen. Dat is dan helemaal niet zo gek. Vooral omdat je er veel mee gaat doen, dan is het vaak nog goed om een goede laptop te kopen waar je goed mee vooruit kan. 

 

Maar wat is eigenlijk een refurbished laptop?

Refurbished betekent in het Engels 'Gereviseerd'. In de IT- en computerwereld een bekende term die al langer wordt gebruikt voor producten die ná gebruik worden gecontroleerd, zo nodig gerepareerd en opnieuw worden aangeboden voor hergebruik. Tegenwoordig gebruikt men véél meer electronica zoals smartphones, tablets en laptops. Ook zijn er naast normale fysieke winkels tegenwoordig ook online winkels. Beide hebben te kampen met meer retouren en restvoorraden ten opzichte van vroeger. Hierdoor zijn er telkens meer bedrijven die zich specialiseren in reversed logistics, simpel gezegd het terughalen van goederen die niet meer (als nieuw) verkocht kunnen worden. En omdat hier gebruik van gemaakt wordt, kan jij dus mooie items voor goedkoper kopen. Denk hier bijvoorbeeld aan een laptop, een telefoon of misschien wel een smartwatch. Zo recyclen we natuurlijk ook weer producten en zijn we beter bezig voor het milieu inplaats van alles zomaar weg te gooien wanneer het niet meer helemaal goed is. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *