4 december 2021

Een WordPress website laten maken of zelf aan de slag?

2 min read

Web Design layout sketch drawing Software Media WWW and Graphic Layout Website development project

WordPress is een open source programma waarmee je zelf een website kunt maken of je kunt een WordPress website laten maken. Het is een Content Management Systeem (CMS) dat speciaal ontwikkeld is voor mensen die aan een website willen werken zonder dat daar kennis van codering voor nodig is. Iedere website die je als leek aanschaft wordt bestuurd door een CMS, maar WordPress wordt dan vaak gezien als de meest gebruikersvriendelijke. Zo gebruikersvriendelijk zelfs dat je zelf een website in elkaar draait.

Waarom een WordPress website laten maken?

Er zijn een groot aantal webdesigners waarbij je een WordPress website kunt laten maken. Dat komt doordat het een kwalitatief CMS is met een groot aantal voordelen. Het is een perfect systeem voor overname van het beheer van je website. Je hebt het zo onder de knie. Daarnaast krijg je van WordPress veel steun, is er een uitstekende klantenservice en kun je je CMS uitbreiden met allerlei handige add-ons. WordPress staat er ook bekend om betrouwbaar te zijn en niet vaak uit te vallen en veel variatie te bieden. Je kunt er bijvoorbeeld terecht voor zakelijke websites voor beginnende ZZP’ers maar je kunt ook een WordPress website laten maken voor een enorme webwinkel.

Zelf aan de slag

Een ander groot voordeel van WordPress is dat ze je ook de mogelijkheid geven om zelf een website te maken. Je hoeft daarom geen WordPress website te laten maken, want met de stap voor stap begeleiding van het programma kun je dat ook gemakkelijk zelf. Er is zelfs een optie om dat gratis te doen. Je kiest één van de vele professionele templates en wordt vervolgens stap voor stap uitgelegd hoe je je website verder invult. Als je dat eenmaal gedaan hebt, publiceer je je website en je bent klaar. Doe je dit zelf, dan ben je of niets of een klein beetje geld kwijt en heb je toch een prima website om mee verder te gaan.

Waarom dan toch uitbesteden?

Ook al wordt het je door WordPress erg gemakkelijk gemaakt, het is lastig om op die manier een unieke en onderscheidende website te maken. Je ontwerpt deze niet zelf, maar kiest een template, wat uiteraard al betekent dat je website niet uniek is. Daarnaast heb je zelf waarschijnlijk geen ervaring met webdesign en is het daarom ook lastig om echt een uitmuntend product te maken.

Een webdesigner met ultieme kennis van WordPress en alle mogelijkheden kan dat wel. Wil je snel een WordPress website laten maken, dan is uitbesteden voor jou mogelijk een betere optie. Door je specialist het zware werk te laten doen en jou een mooie website aan te leveren, kun je daarna zelf met WordPress aan de slag. Zo profiteer je van het beste van beide werelden. Je krijgt een aantrekkelijke en unieke website met een CMS dat momenteel meer dan 30% van alle websites bestuurt. Met zoveel klanten is een WordPress website laten maken nooit een slecht idee. Neem daarom snel contact op met professionals, via Nowweb.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *