4 december 2021

Hoe veilig ben je online?

2 min read

Ons dagelijks leven speelt zich steeds intensiever op internet af, maar van alle kanten wordt dit aangevallen. Hackers verzinnen nieuwe manieren om ons in de gaten te houden en onze informatie te stelen. Hoe voorkomen we dit? Er zijn weinig huishoudens die in deze tijd niet meer beschikken over een computer. Steeds meer zaken worden online geregeld en een computer is daarbij onmisbaar. De tijd dat we zonder een computer ons werk moesten doen lijkt ook al heel ver weg. Sinds 1996 toen het internet in Nederland beschikbaar werd heeft de computer een steeds verdere opmars gemaakt. Niet alleen bedrijven maar ook bij particulieren is de computer sinds de komst van het internet niet meer weg te denken.  Doordat zowel bedrijven als ook particulieren steeds meer online zijn nemen de risico’s ook toe. We versturen steeds meer informatie online. Onze bankzaken, communicatie met de overheid, winkelmomenten en gesprekken. We doen het allemaal middels websites, erop hopend dat niemand meekijkt.

Wat kan je zelf doen?

Als particulier kan je een aantal zaken regelen om ongenode hackers buiten de deur te houden. Het hebben van een virusscanner is er daar één van. De dubbele check is een steeds vaker gebruikte inlogmethode om veilig online te blijven. Je identiteit moet op verschillende manieren worden bevestigd. Een bekend voorbeeld is het inloggen op DigiD, waarbij we naast het invullen van een wachtwoord ook een code opgeven die via een sms'je wordt verstuurd. Voor bedrijven die willen weten hoe veilig hun netwerk is zijn er ook meerdere opties om dit te realiseren. Ook voor bedrijven is het van het grootste belang om hackers buiten de deur te houden. Onlangs zijn er ook weer een aantal bedrijven gehackt en zijn er gevoelige gegevens inzichtelijk geworden voor de hackers. Ook de komende jaren zal de online veiligheid onderwerp van gesprek blijven. Particulieren zullen waakzaam moeten zijn met betrekking tot hun online gedrag. Een logische stap is dat overheid en bedrijfsleven steeds meer de verantwoordelijkheid voor de online veiligheid van de particulier naar zich toe moeten trekken.

Bedrijfsprocessen

Los van de veiligheid is het natuurlijk ook van belang dat je productieprocessen zo soepel mogelijk verlopen en winstgevend zijn en blijven. Veel bedrijven gebruiken daarvoor PPS one. Met PPS One kan je controleren of elk proces wordt uitgevoerd zoals het bedoeld is. Je kan op die manier de kwaliteit van je producten goed checken en waarborgen. Een andere veel gebruikte aanvulling op Sap business one is ProcessForce. ProcessForce is speciaal ontwikkelt om specifieke processen te stroomlijnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *