24 januari 2022

Je bedrijfsdata beveiligen met deze tips

2 min read

Als bedrijf wil je natuurlijk niet dat geheime gegevens op straat komen te liggen. In veel gevallen kunnen bedrijven absoluut beter omgaan met hun data. Maar hoe je je dat eigenlijk en hoe zorg je ervoor dat je data zo goed mogelijk beveiligd wordt? Hieronder vind je een aantal tips. 

Beheer de toegang tot data

Wanneer een werknemer ontslag neemt en ontevreden is over zijn ervaringen binnen het bedrijf, loopt je het risico dat hij of zij gevoelige informatie naar buiten brengt. Zorg er om die reden om dat je de toegang tot data alleen toegankelijk maakt voor werknemers die op dit moment werkzaam zijn binnen het bedrijf. Sluit na het ontslag het account af van de werknemer, zodat deze niet meer in kan loggen op het intranet of op de mail.

Kies voor veilige wachtwoorden

Veel mensen kiezen ervoor om zelf een wachtwoord te bedenken voor hun digitale accounts. Deze zijn echter vaak niet zo veilig, waardoor je het risico loopt om gehacked te worden. 

Een handige optie voor zowel particulieren als bedrijven is een programma als LastPass. Hiervoor heb je slechts één wachtwoord nodig dat je dient te onthouden, de rest slaat het programma voor je op. Daardoor heb je te allen tijde al je wachtwoorden binnen handbereik en hoef je nooit meer bang te zijn dat je je notitieboekje inclusief belangrijke wachtwoorden kwijtraakt.

Veiligheid in al je bedrijfsprocessen

Als bedrijf wil je uiteraard dat alle processen goed beveiligd zijn. Hiervoor zou je een externe partij kunnen inschakelen, zoals https://henr.nl/. Zij verzorgen vervolgens de network security van al je systemen, bijvoorbeeld door middel van firewalls, encryptie, two-factor authenticatie en endpoint security. Door deze tools in te zetten ben je er zeker van dat alle digitale systemen binnen het bedrijf zo goed mogelijk beveiligd zijn tegen bedreigingen en kwetsbaarheden. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *