25 januari 2022

Jouw eigen man cave ontwerpen

2 min read

Nu er weer meer thuis wordt gezeten, doordat het aantal corona patiënten weer enorm is toegenomen, is het nog belangrijker om het thuis naar je zin te hebben. Na een harde dag werken/studeren wil je je eigen plekje hebben om lekker tot rust te komen. Voor de meeste jongens en mannen is dit plekje waar hun tv en gaming consule staan. Aangezien het er op lijkt dat we de komende tijd nog veel tijd thuis moeten gaan zitten, is dit het moment om jouw eigen man cave te maken. In deze blog bespreek ik wat je nodig hebt om jouw eigen man cave in te richten.

De apparatuur

Allereerst heb je natuurlijk een tv nodig, die kan niet missen. Hier kan je voetbal op kijken of lekker op netflix’en. Als je ook wilt gamen, heb je natuurlijk ook een gaming consule nodig, zoals de Xbox, de Playstation of de Nintendo Switch. Verder heb je controllers nodig en soms nog extra accessoires voor specifieke games. Als je een fan bent van racen, wil je misschien wel een racestoel in je mancave zetten. Heb je hier niet de ruimte voor, dan kan je er natuurlijk ook voor kiezen om een stuur, pedalen en een versnellingspook apart te kopen. Daarnaast is het handig om een headset met microfoon te hebben voor games waar je met vrienden of online speelt.

Meubilair

Een kamer kom natuurlijk niet tot stand zonder meubilair. Voor je man cave moet je denken aan banken, waar vandaan je met je vrienden voetbal kan kijken of vanaf kan gamen. Als je wilt gamen op een computer heb je uiteraard een bureau en een goede bureaustoel nodig. Daarnaast kan je denken aan het ophangen van je tv, daar heb je beugels voor nodig. Verder is het leuk om een aantal spellen te hebben, zoals een tafelvoetbaltafel en een pingpongtafel. Inklapbaar liefst als je niet teveel ruimte wilt innemen. Ook kan het leuk zijn om een klein koelkastje in de man cave te hebben voor energiedrank of koud bier.

Internet

Om goed te kunnen gamen, netflix’en of tv kijken is het wel belangrijk om goed internet te hebben. Is de modum van je internetprovider niet krachtig genoeg om in je man cave goede verbinding te hebben? Dat kan je oplossen door een wifi-versterker te kopen en deze in je man cave te plaatsen. Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om router met een hoger zendvermogen te plaatsen.