SEO optimalisatie
Zakelijk

Online succesvol zijn? Dat kan niet zonder sterke SEO-strategie

Sinds inmiddels alweer een aantal jaren is het voor alle ondernemers duidelijk: als je echt succesvol wil zijn, dan kun je eigenlijk niet meer zonder eigen website. Een consument verwacht simpelweg dat deze online informatie kan vinden over jouw bedrijf. Daarbij wordt waarde gehecht aan relevante informatie, waarbij het de voorkeur heeft om niet te weinig, maar ook niet te veel informatie te hebben. Onbewust zijn ook de structuur en het uiterlijk van je website erg belangrijk. Bovendien dient een website natuurlijk altijd te ‘presteren’, wat inhoudt dat deze snel moet functioneren en het liefst ook op smartphones en tablets goed bruikbaar moet zijn. Is dit allemaal voor elkaar, dan is het tijd om ook daadwerkelijk (nieuwe) bezoekers naar je site te trekken. SEO optimalisatie draagt daaraan bij, want met een geoptimaliseerde SEO-strategie verbeter (verhoog) je de positie van jouw website in de zoekresultaten van Google. Lees hieronder hoe dat in z’n werk gaat.

SEO optimalisatie

Met deze stappen optimaliseer je jouw SEO

De positie van jouw website in de ranking van Google wordt door diverse factoren bepaald. Dit zijn enkele factoren die hiervoor van belang zijn:

• Content. Oftewel: de tekstuele informatie die je website biedt. Hierbij is het belangrijk dat je niet alleen zinvolle informatie verschaft, maar dat deze informatie ook rechtstreeks aansluit bij wat een consument wil lezen – en waarop deze gezocht heeft via een zoekterm in Google.

• Structuur. Ook wel on-page-optimalisatie genoemd. Hierbij gaat het erom dat onder meer de titels, koppen, zoekwoorden, interne en externe links op je website in orde zijn en werken.

SEO optimalisatie

• Techniek. Dit behelst het oplossen van technische fouten in je website. Meestal spreekt men hierbij over indexeringsproblemen.

• Online verwijzingen. Dan gaat het om verwijzingen vanuit externe websites, via backlinks, naar jouw website. Hieruit ontleent jouw website een bepaalde autoriteit.