25 januari 2022

Waar je op let tijdens het kopen van noppenfolie

2 min read

Je wil noppenfolie kopen en bent driftig opzoek naar de beste optie. Logisch eigenlijk wel.  Bubbeltjesplastic is namelijk ontzettend handig voor het beschermen van breekbare spullen. Bubbeltjesplastic is onmisbaar geworden in deze wereld. Lees deze blog even door voor wat handige tips voor het aanschaffen van noppenfolie. Wellicht heb je er iets aan.

De kenmerken

Noppenfolie is overal wel te koop. Bij Bol.com, bij de Action of bij menig ander bedrijf. Het is wel belangrijk om te beseffen dat er verschillende lengtes zijn en ook de dikte verschilt bij elk type folie. Daarnaast heb je grote noppen of juist hele kleintjes. Er bestaat zelfs bubbeltjesplastic met vilt, papier of schuim om wat extra bescherming te kunnen bieden. Welke soort folie is nu het beste voor jou, dat lees je hieronder!

Het doel bepaalt wat het meest geschikt is

Bubbeltjesplastic heeft niet alleen de functie van het beschermen van kwetsbare producten. Het kan namelijk ook dienen als opvulmateriaal of bijvoorbeeld als isolatie. Het is zelfs nog mogelijk om bubbeltjesplastic over je zwembad te leggen zodat het water warmer blijft. Waar je het bubbeltjesplastic voor nodig hebt, bepaalt de lengte die het meest geschikt is. Hou hier dus rekening mee. Daarnaast zijn er verschillende diktes. Lichte folie wordt gebruikt voor de minst kwetsbare producten of wanneer naast folie je product in een doos wordt verpakt. Zware folie wordt juist gebruikt voor bescherming van kunstwerken, meubels en wordt ook gebruikt in onder andere de metaalindustrie. Als je een product recent geverfd of gelakt hebt of iets dergelijks, kun je het beste kiezen voor bubbeltjesplastic met schuimfolie. Het schuim wordt tegen je product geplaatst voor het voorkomen van krassen, de bubbeltjes aan de buitenkant houden de schokken tegen. Daarnaast zul je geen last hebben van nopafdrukken op je net geverfde product.

Antistatische toevoeging

Een speciale soort bubbeltjesplastic is die met een antistatische behandeling. Eventuele statische lading van het product zal snel worden afgegeven aan de lucht eromheen. Dit is handig voor bijvoorbeeld vervoer van laptops of televisies omdat het breekbare producten zijn.

Het is dus niet zo dat je zomaar even noppenfolie gaat kopen. Je moet letten op de lengte, dikte en eventuele andere kenmerken die bubbeltjesplastic kan hebben. Hiervoor kijk je vooral naar hetgeen waar je de folie voor wil gaan gebruiken. Bubbeltjesplastic met schuimfolie is geschikt voor net gelakte items en antistatische folie is bedoeld voor elektrische producten als mobieltjes of tv’s. Nu weet je hopelijk waar je op letten moet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *