4 december 2021

Wanneer kies je voor no code en wanneer kies je voor low code development?

2 min read

Rapid application development is helemaal hot op het gebied van softwareontwikkeling. Steeds meer bedrijven gebruiken een no code of low code platform om hun applicaties mee te bouwen. Deze applicaties kunnen helpen om snel op de wensen en behoeftes van je klanten en medewerkers in te spelen en helpen met de digitalisering van je bedrijf. Het grootste voordeel van low code en no code is de snelheid waarmee je deze applicaties kunt ontwikkelen. Maar in welk geval kies je voor no code en wanneer is low code geschikter voor jouw bedrijf?

Overeenkomsten en verschillen

Allereerst is het belangrijk om te kijken naar het verschil tussen de twee vormen van softwareontwikkeling. Beide vormen maken gebruik van Rapid Application development. Dit wil zeggen dat het ontwikkelingsproces voornamelijk gebaseerd is op het maken, testen en aanpassen van prototypes. Het verschil tussen de twee soorten platforms zit ‘m in de programmeerkennis. Voor ontwikkeling met behulp van een low-code platform is meer kennis nodig dan voor no code development. Bij no code programmeren is namelijk bijna geen IT-kennis nodig. Dit maakt het mogelijk voor een citizen developer, iemand zonder enige IT-achtergrond, om een eigen applicatie te ontwikkelen. 

Voordelen en nadelen

De nauwelijks benodigde IT-kennis is meteen het grootste voordeel van no code development. Je hebt geen aparte IT-afdeling in het bedrijf nodig, je zou iedereen hiervoor in kunnen zetten. Dit neemt wel met zich mee dat je met no code development iets minder mogelijkheden hebt. Voor ontwikkelen met een low-code platform is dus iets meer technische kennis nodig. Dit maakt dat je iets afhankelijker bent van internen en dit zorgt ervoor dat het ontwikkelingsproces minder snel zal gaan. No code development is dus sneller, innovatiever en laat meer ruimte voor experiment. Low-code development biedt meer mogelijkheden en kan net dat extra beetje uitdaging zijn waar je naar zoekt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *