4 december 2021

Wat houdt contractmanagement voor de IT in?

2 min read

De IT is voor sommigen haast een magische wereld, vol onbekende dingen die doen wat ze beloven te doen. Gelukkig zijn er een flink aantal IT experts die staan te trappelen om jou en je bedrijf te helpen met het uitvoeren van taken en leveren van diensten. Met dank aan Thornstein kunnen we hieronder uitleggen wat contractmanagement is, wat dit precies inhoudt voor de IT. We gaan het hebben over de tactieken en technieken die gebruikt worden in dit proces en waarom dit van belang is voor specifiek de IT sector om zo jou en je bedrijf te kunnen helpen te groeien.

Wat is contractmanagement?

Contractmanagement is het aangaan, onderhouden en verbeteren van, je raad het goed, contracten. Er zijn verschillende tactieken en technieken die je kan toepassen bij contractmanagement, waarbij de meest prominente bestaan uit het structureel kijken naar verbetering, bijvoorbeeld naar het risiconiveau van de financiële impact. Onder contractmanagement wordt ook het onderhandelen van contracten verstaan en het reflecteren op bestaande contracten om zo een optimaal winstmodel te kunnen behalen. Contractmanagement heeft dus niet alleen maar voordelen ten opzichte van de kwaliteit van de producten of diensten die aangeboden worden, maar ook scheelt het tijd. En tijd is geld.

Maar, wat heeft dit te maken met de IT sector?

In feite heeft het alles te maken met de IT sector. Er zijn nog nooit zo veel zzp’ers en kleinbedrijven uit de grond gesprongen als in de afgelopen tien jaar. Al deze mensen hangen af van contracten en staan klaar om hun expertise in te zetten voor jou en je bedrijf. Door het effectief toe te passen van contractmanagement is het een stuk makkelijker om deze experts te vinden en op jouw projecten te zetten. Het is zelfs mogelijk om als groot bedrijf je gehele IT afdeling uit te besteden aan een derde partij om op die manier tijd, geld en zorgen te besparen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *