4 december 2021

Werken in loondienst lees dit eerst!

2 min read

Al van jongs af aan wordt je er toe geleid om te gaan werken. Dit kan zijn in loondienst of bij je eigen onderneming. Op jonge leeftijd zullen de meeste mensen in loondienst werken. Dit betekent dat je voor je werkzaamheden betaald wordt door het bedrijf. Het bedrijf stelt een uurloon op in het contract waarvoor je zult gaan werken. Hoe ouder je zult worden des te meer geld je zult verdienen. Er is een minimumloon die je kunt verdienen, maar je kunt ook meer verdienen wat per bedrijf verschilt. In een bedrijf zijn er ook verschillende functies die jij kunt krijgen. Ook voor de functies zal betekenen dat hoe hoger de functie is hoe hoger het uurloon zal zijn. Als je in loondienst werkt, zul je het geld wat je krijgt waarderen waardoor het goed is om hier in voldoende mate aandacht aan te besteden.

Een eenmanszaak beginnen

Als je een onderneming wilt gaan starten kun je dit doen in verschillende rechtsvormen. Een van de bekendste rechtsvormen zijn een besloten vennootschap(bv), een eenmanszaak en een firma onder vennootschap(vof). Elke rechtsvorm heeft zo zijn voordelen en nadelen. Een eenmanszaak is een rechtsvorm waarbij jij als enige verantwoordelijk bent. Dit betekent dat je ook privé aansprakelijk bent voor zakelijke schulden. Als een eenmanszaak kun je ook te werk gaan als zzp er. Zou jij als zzp er te werk willen gaan dan is dat natuurlijk mogelijk. Je hoeft je hiervoor alleen in te schrijven bij de kvk. Wil je wat meer informatie over zzp er worden dan kun je bijvoorbeeld naar de website zzpdaily.nl gaan. 

De beste bank voor een zakelijke rekening

Als je als onderneming je privé en zakelijke financiën gescheiden wilt houden kun je dit gemakkelijk doen via een zakelijke rekening. Voor het boekhouden is een zakelijke rekening ook een goede optie. Je hoeft hiervoor niks meer uit te zoeken en zult je in en uitgave gemakkelijk in kaart kunnen brengen. Dit zal jouw of je boekhouder heel veel tijd schelen. Wil je zo goedkoop mogelijk uitkomen met de zakelijke rekening, dan kun je de verschillende banken met elkaar gaan vergelijken. Om de banken met elkaar te vergelijken kun je de zoekmachine Google gebruiken. Je kunt bijvoorbeeld invoeren goedkoopste zakelijke rekening. Hiermee zal je verschillende website zien die je hiermee zullen helpen en waar je veel informatie op kunt vinden. Het enige wat je nu nog moet doen is een website bekijken en kijken wat de beste optie voor jou zal zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *